Crumpets!

Idag är det självaste våffeldagen.
Men här i England äger dom inte våffeljärn, så det fick bli pannkakor till frukost idag.
Inte bara för att det var våffeldagen men också för att det var sista dagen i skolan för ungarna.
Så nu...nu ska dom vara hemma i fyra veckor, fyra!

Fast ja, två av dom är vi ju på Maldiverna och solar...

Men det jag vill komma till med våffeldagen är...att Leo presenterade mig för en ny mat-sak idag.
Crumpets!

Underbart goda.
Som en tjock pannkaka i plättform. Fast ändå inte en pannkaka i konsistensen, mer fast och gummigaktig.

Vi åt den varm och rostad i brödrosten med smör som rann ner i de små hålen och sen jordgubbssylt.
Mmmm!





Hittade ett recept, måste prövas. Vi köpte klara men jag ska nog prova att göra egna nån dag.

Crumpets – ca 8 st

3 dl mjölk
1/2 dl vatten
1 tsk socker
4 dl dinkelvetemjöl
1 påse torrjäst
1 tsk salt
smör till stekning
ringformar eller plättjärn till stekning

Värm mjölk och vatten till ca 45 grader
Blanda mjölet, jästen och saltet i en bunke
Häll ner vätskan och rör till smidig deg
låt jäsa 45 min
Hetta upp stekpannan eller plättjärnet – lägg ner ringformar och grädda 2 min på varje sida på medelvärme!


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0